Litt Om Oss

Velkommen til Kennel Nuffiland!         Jing og meg

Litt om oss. Jeg heter Toril og er vel den som er den mest hundegale i familien. Vi bor på Holter som ligger ca. tre mil nord for Oslo. Her er det fine tur muligheter, og med skogen rett utenfor huset.

Min første hund fikk jeg i 1980 og siden det har det alltid vært hund i familien. Min store drøm her i livet var å få starte et lite oppdrett. Når endelig ting lå til rette for dette bestemte jeg meg for å lære enda mer om hund. Derfor tok jeg instruktørutdannelsen hos Oslo Hundeskole. Etter dette ble jeg tilbudt jobb hos Oslo Hundeskole noe som jeg takket ja til og der jobbet jeg tilsammen i åtte år, både på kontoret og som instruktør. Der lærte jeg veldig mye om hund.

Det tok litt tid før det ble bestemt at det var Newfoundlandshund jeg skulle ende opp med, men når først bamsen var i hus ble ikke dette noe vanskelig valg. Dette er bare en fantastisk hunderase som kan anbefales til de fleste.
Vår første Newfoundlandshund fikk jeg i 2002, Rosalita`s Free Chevy. Hun smeltet oss helt og det drøyde ikke lenge før jeg skaffet meg hennes halvsøster Rosalita`s Good Girl Genie. To herlige damer med hver sin personlighet. Chevy rolig og tar stort sett livet med ro og så er det lille søster Genie som er rake motsetningen. Morsomt å stå å følge med når de er i gang.

I desember 2005 kom lille Cloe. Hun er ei lita Cocker Spaniel tispe. Et herlig lite vesen som skled rett inn i flokken. Cocker spaniel er en rase som kan brukes til det meste og passer til de som ønsker seg en hund som trives best når den får være i aktivitet.

I mars 2006 ble det første valpekullet til kennel Nuffiland født. En drøm gikk endelig i oppfyllelse. Det var en stor begivenhet som jeg gjerne vil oppleve flere ganger.

I juni 2008 ble Nuffilands første cocker spaniel kull født.

I oktober 2011 kom vår første Pomeranian. Dette er også en herlig rase med masse personlighet og selv om den er liten kan denne også bli med på turer og brukes til forskjellige aktiviteter.

I september 2014 ble vårt første Pomeranian kull født.

I 2019 kom vår første Fransk Bulldog og Bell sjarmerte oss alle. Det er en morsom. trygg, sosial og fantastisk rase. Dette er rasen som passer til alle. Man får seg en god latter med denne rasen i hus.

I august 2021 ble vårt første fransk Bulldog kull født.

I 2021 kjøpte jeg meg Sibirkatt igjen. Min første Sibir ble kjøpt i 2006 og hadde egentlig ikke tenkt å ha katt igjen. Sånn ble det ikke, for etter en kort stund kom katt nummer to og året etter kom den tredje. Alle kattene kommer i fra CarilloCat, oppdretter Kari Granaas Hansen som har holdt på med Sibirkatt i mange år.
Det første kattungekullet ble født i 2023.

Målet med kennel Nuffiland er å få frem friske, sunne og gode hunder og katter med sitt rase typiske preg. Og blir det en utstillings stjerne så får man ta det som en bonus, for det stilles ingen garanti på hvordan valpen/kattungen blir som stor.

Medlem av:

Norsk Newfoundlandshundklubb

Norsk Bulldog Klubb

Norske Rasekattklubbers Riksforbund NRR

 

Norsk Pomeranian Klubb